Giętki i elastyczny wąż do mleka i substancji tłustych MASTERMILK SD

Sprawdź dostępne parametry

Giętki i elastyczny, łatwy w operowaniu wąż ssawno-tłoczny przeznaczony do przesyłu tłustych i nietłustych substancji spożywczych, wymagających zastosowania gumy pozbawionej zapachu i smaku. Nie zawiera plastyfikatorów, ftalanów ani substancji pochodzenia zwierzęcego. Warstwa wewnętrzna z NBR odporna na stosowane standardowo w przemyśle spożywczym środki i procesy czyszczenia. Warstwa zewnętrzna odporna na chwilowy kontakt z tłuszczami zwierzęcymi i roślinnymi. Szczególnie zalecany do zastosowań wymagających małego promienia zagięcia przy dobrej wytrzymałości na ciśnienie i podciśnienie. Szeroko stosowany w przemyśle mleczarskim i do przeładunku mleka w zwykłych warunkach użytkowania. Niezalecany do zastosowań przeładunkowych w ciężkich warunkach pracy i przy ciśnieniu pulsacyjnym. Normy i wymagania: 1) Ogólne: EC 2002/95 (RoHS), EC 1907/2006 (REACH).

2) Przemysł spożywczy, kontakt z żywnością: EC 1935/2004, EC 2023/2006 (GMP). Warstwa wewnętrzna zgodna z D.M. 21/03/73, FDA 21 CFR 177.2600, BfR, 3A Sanitary Standards, RAL (Niemiecki Instytut Zapewnienia Jakości i Certyfikacji). Warstwa wewnętrzna: biała guma NBR. Wzmocnienie: kord syntetyczny, spirala stalowa. Warstwa zewnętrzna: niebieska guma syntetyczna. Ciśnienie robocze: 10 bar. Temperatura pracy: od -20°C do +90°C.

Dodatkowe informacje:

KATALOG
Pobierz

SIEĆ SPRZEDAŻY
Sprawdź

SKLEP INTERNETOWY
Wejdź

ZAPYTANIE
Wyślij

Potrzebujesz pomocy w doborze właściwego produktu?